AKP''li başkandan bekçi alımı için torpil listesi

AKP Altınordu İlçe Başkanı''nın çarşı ve mahallelere alınacak bekçiler için AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu''ya liste gönderdiği ortaya çıktı.

AKP Altınordu İlçe Başkanı Dursun Kurucu'nun, çarşı ve mahalle bekçiliği sözlü mülakat alımları için AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'ya isim listesi gönderdiği ortaya çıktı. 'Bilgi notu' adı altında gönderilen listede, çarşı ve mahalle bekçiliği için sözlü mülakata girecek 5 kişinin kimlik bilgileri ile "1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği fiziki yeterlilik sınavı sözlü mülakat talebi" ibaresi yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ağustos ayında açıklanan '100 günlük eylem planı' kapsamında 7 bin bekçi kadrosu açıldığı duyurulmuştu. Haziran ayında başvurular yapılırken, 20 Ekim 2018 tarihinde 'Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı' yapılmıştı.

CHP, TORPİLİ SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na işe alımlar ile ilgili, "Listelerin hazırlanışında AKP il ve İlçe Teşkilatlarının yer aldıkları doğru mudur" sorusunu yöneltmişti.

BAKANLAR REDDETTİ

Soylu ve Varank verdiği cevaplarda iddiaları reddetmişti, işe alımların hukuka uygun olduğunu öne sürmüştü. Ancak AKP ilçe başkanının AKP'li vekile gönderdiği listelere ortaya çıktı. (Mezopotamya Ajansı)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor