AKP''li belediye Starbucks, McDonald''s gibi firmalara ruhsat vermeyecek

AKP''li Ankara Keçiören Belediyesi de ABD''li şirketlere ruhsat vermeme kararı aldı.

Türkiye ile ABD arasında devam eden Brunson krizinde karşılıklı açıklamalar, boykot ve yaptırım kararları alınıyor. Türkiye, ABD ürünlerine yüzde 100 oranında yeni ek vergi yaptırımları getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da ABD'li teknoloji şirketlerine karşı boykot kampanyası başlatılmıştı. AKP'li Ankara Keçiören Belediyesi de ABD'li şirketlere ruhsat vermeme kararı aldı.

Odatv'de yer alan habere göre Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle MC Donalds, Burger King, Starbucks gibi ABD menşeili firmalara bugünden itibaren ruhsat verilmemesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilçede faaliyet göstermek isteyen tüm firmalara bu karar uygulanarak ruhsat verilmeyecek. Kahve ve restoran zinciri gibi büyük firmalar da ruhsat alamayacak.

Kararın diğer belediyelere de örnek olması dileğinde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ülkemiz milli bir duruş sergileyerek 15 Temmuz’un devamı niteliğindeki bu ekonomik savaşı da yenilgiye mahkûm edecek, saygın, bağımsız, güçlü hukuk devleti kimliğini bu vesileyle de yeniden pekiştirecektir. Keçiören Belediyesi de ülkemize karşı başlatılan bu ekonomik savaşa kayıtsız kalmamış, yine bir ilke imza atarak Belediye Meclisi’nce aldığı kararla ABD menşeili firmalara bugünden itibaren ruhsat verilmemesini oy birliğiyle kararlaştırmıştır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor