AKP'li Belediyede Yolsuzluk Skandalı: MHP'ye Suçlama Yöneltildi!

Elazığ Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk krizi, MHP'ye suçlama getirilerek gündeme geldi. Operasyonda 6 şüpheli tutuklanırken, adını açıklamayan bir AKP'li isim, seçim öncesi gerçekleşen operasyonu MHP'ye bağladı.

Gazeteci Barış Terkoğlu'nun Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, AKP'li Elazığ Belediye Başkanı ve AKP'nin Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları'nın 2019 seçimlerindeki projeleri arasında bulunan Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçmişti.

2019 yılında Elazığ'ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AKP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver ile birlikte Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi'ni ziyaret ederek projeyi örnek göstermişti.

Ancak geçen hafta Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı olarak bilinen kooperatife "CIMBIZ-2 Operasyonu" gerçekleştirildi.

Operasyonda kurum ve kişi adlarının açıklanmaması dikkat çekti ve bu operasyonun AKP'li belediyenin merkezinde olduğu ortaya çıktı.

Devletin sosyal projeye katılanlar için belediyeye ödediği paraların bazı kamu görevlileri tarafından zimmete geçirildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturmayı genişleten Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı'ndan sorumlu olan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu'nu ifadeye çağırdı. Ancak Bilginoğlu, ayağını kırdığını belirterek ifade vermeye gitmedi.

Elazığ Belediyesi Basın Birimi yetkilileri, operasyonda tutuklanan ve ifadeye çağrılan çalışanlarının masumiyetine inandıklarını belirtirken, yargının verdiği aksi karar durumunda ise gerekenin yapılacağını söyledi.

Bir AKP'li siyasetçi ise operasyonla ilgili olarak MHP'yi suçladı ve "polis ve yargı içinde MHP'ye yakın bazı unsurların harekete geçtiğini tahmin ediyorum" dedi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise operasyonun niteliği ve detayları paylaşıldı. Operasyon kapsamında kamu zararına yol açıldığı tespit edilen kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Hayme Ana Projesi, kadınlara yönelik sosyal projeler arasında yer alıyor ve kadın girişimcilere istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyor. Bu proje, Bakanlık tarafından da destekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı: 'Çember-18 Operasyonlarında 81 İlde 4,995 Firari Yakalandı'
Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklama: "Pençe’de kilit bu yıl kapanacak"
Ege Denizi'nde Kurtarılan 47 Göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Asker kaçakları polise saldırdı