AKP''li Bolu Belediyesi, Gölcük Tabiat Parkı''nda otel inşaatına başladı

Bolu Belediyesi, Gölcük Tabiat Parkı''nda bungalov ve otel inşaatına başladı. CHP milletvekili Umut Oran konuyu Meclis''e taşıyarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi''nden (CİMER) Tarım ve Orman Bakanlığı''nın cevaplaması için “Bu kadar yapının ağaç kesilmeden inşa edilmesi mümkün mü?” sorusunu sordu.

Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı'nda inşaat ısrarı devam ediyor. Doğa harikası parktaki dağ köşkü, 25 bungalov ve göl gazinosu yapılması için geçen 19 Aralık'ta ihale edilmişti. Çevrecilerin tepkisi üzerine ihale iptal olmuştu. Üzerinden bir yıl geçmeden bu kez Bolu Belediyesi bungalov ve butik otel yapımına başladı. Park, Bolu Belediye Başkanlığı'na 2040 yılına kadar devredilmiş durumda. Ancak belediye bu hakkını da devrederek inşaat faaliyetlerine izin verdi. Turistik parkta alkol satışı da yasaklandı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, CHP'li Umut Oran da konuyu bilgi edinme yasası çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı'na sordu. Oran, şu sorulara yanıt aradı: “Belediyenin devir sözleşmenin içeriği nedir? Devir sözleşmeye aykırı değil midir? 25 bungalov, 19 odalı butik otel yapılacağı, dağ kızağı ve teleferik hattı kurulacağı doğru mudur? Bu kadar yapının tek bir ağaç dahi kesilmeden inşa edilmesi mümkün
müdür?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor