AKP'li Büyükgöz ve bakımevi müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Halkın Kurtuluş Partisi, Gebze'de çöp konteynerinde ölü bulunan köpek ve kedilerle ilgili AKP'li Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP, hayvana şiddeti artıran yasaların ve belediyelerin sorumsuzluğunun araştırılmasını talep ediyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Gebze Belediyesi'ne ait bir barınağın önünde çöp konteynerinde ölü halde bulunan birçok köpek ve kediyle ilgili olarak, AKP'li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ile sorumlu veteriner hekimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barınakta yaşanan bu olayın ardından tepkiler sürerken, HKP avukatları Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na "görevi kötüye kullanma" ve "5199 sayılı Hayvan Koruma Kanununa muhalefet" suçlarından başvuruda bulundu. Dilekçede, hayvana yönelik şiddet vakalarının artış gösterdiğine ve bunun sebebinin mevcut yasal düzenlemeler olduğu ifade edildi. 

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda hayvana yönelik şiddet vakalarındaki artış devam etmekte. AKP, sokak köpeklerinin kitlesel imhasını teşvik eden bir yasa çıkartarak, hayvana şiddet uygulayanlara cezasız kalacaklarına dair güvence vermiştir. Hayvan refahını sağlama konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeyen bu yapı, sokak hayvanlarını hedef gösteren açıklamalarla zulmü ve katliamı artırmıştır. 

Kısırlaştırma ve aşılama programları uygulanmadığı gibi, hayvanlar aç ve susuz bırakılmış; yaşam alanlarından koparılarak barınaklara hapsedilmiştir. İşkence, tecavüz ve katliam suçlularına hak ettikleri cezalar verilmediği gibi, sokaklarda katledilen hayvanların yanı sıra barınaklarda açlıktan ölenlerin de hesabı sorulmamıştır. 

Hayvan katliam yasasının ardından belediyeler, yasaya ve vicdana aykırı bir şekilde barınaklara talimat vererek sokak hayvanlarını toplamış ve bu masum canlıları katletmeye başlamıştır. Bu sebeplerle, hem 5199 sayılı Kanun hem de Türk Ceza Yasası çerçevesinde inceleme yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.