AKP'li Ensarioğlu'ndan "Selahattin Demirtaş" açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı ile tokalaşmasının ardından AKP'li milletvekillerinden destek açıklamaları geldi. Galip Ensarioğlu, AİHM kararlarının uygulanmasının siyasi iklime bağlı olduğunu vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı ile tokalaşmasının ardından, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Suna Kepoğlu'ndan destek açıklamaları geldi. Ensarioğlu, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında "AİHM kararlarının uygulanması için siyasi iklimin nereye evrileceğine bağlıdır. Doğru yöne evrilirse göreceğiz" dedi. Ayrıca, bir siyasi parti olarak dönemin ruhuna uygun davranmaları gerektiğini vurguladı.

Amida Haber’e konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman, Bahçeli ile DEM eş başkanlarının tokalaşmasının ardından Ankara’da ılımlı bir hava oluştuğunu belirtti. "Normalleşmenin ikinci adımı Anayasa olacak" ifadesini kullanan Kepoğlu, yeni Anayasa çağrısında bulundu. "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun gereği neyse o olacak. Sivil anayasada Kürtlerin, Türklerin, Lazların sorunları ele alınacak ve çözüme kavuşacak. Hepimiz bu süreci dört gözle bekliyoruz" dedi.

Ortadoğu'daki gerilimlere dikkat çeken Galip Ensarioğlu, "Dış tehlikelere karşı içerde ortak menfaatlerin ve milli birliğin korunması gerekir" ifadelerini kullandı. Ensarioğlu, DEM Parti’nin Türkiye partisi olması, şiddet dışı demokratik siyaset yöntemlerini benimsemesi ve üzerlerindeki vesayetin kaldırılması yönünde beklentilerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Demirtaş’ın serbest bırakılması konusundaki tartışmalara da değinen Ensarioğlu, "Tehdit algısı ortamını karşılıklı olarak ortadan kaldırmak lazım. Yumuşama süreçleri konuşulurken, tecridin kaldırılması ve özgürlük yürüyüşleri toplumda olumsuz bir etki yaratabilir. Bu siyasi partinin hakkıdır, ama böyle bir dönemde yumuşama beklentilerinin hemen ardından mitingler düzenlemek, dönemin ruhuna aykırıdır" dedi. Demirtaş'ın isminin geçmesini olumlu bulurken, bu gibi eylemlerin, iklimi bozacak hareketler olduğunu düşündüğünü belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.