AKP'li eski vekil itiraf etmişti: TSK'ya karşı, ABD ve cemaatle işbirliği yaptık

TSK içindeki Fethullahçı subayların başarısız darbe girişiminin ardından bir kez daha "Cemaat TSK'nın içinde nasıl bu kadar etkin hale geldi?" tartışması başladı.AKP iktidarı, bu konuda kendisinden önceki iktidarları suçlarken...

TSK içindeki Fethullahçı subayların başarısız darbe girişiminin ardından bir kez daha "Cemaat TSK'nın içinde nasıl bu kadar etkin hale geldi?" tartışması başladı.

AKP iktidarı, bu konuda kendisinden önceki iktidarları suçlarken ve 'kandırıldık' savunmasına devam ederken, aslında ortada bir kandırılma değil, bilinçli bir şekilde TSK'yı yıpratma operasyonunda ABD ve cemaatle işbirliği yapıldığını AKP'nin eski milletvekili  Abdurrahman Kurt, 2014 yılında CNN Türk'teki Tarafsız Bölge’de açıkça itiraf etmişti.

AKP'li Kurt,"O dönem cemaatle görüşmeler yaptık.Bir sürü eşimiz, dostumuz, akrabamız var bu konuda çevremizde. Burada yadırganacak bir şey de yok. Buda ülkenin bir gerçeğiydi. Ve biz askeri vesayete karşı mücadele verirken, onlar yanımızdaydı. Biz bir şeyi karıştırdık. Onların bizim yanımızda olması, askeri vesayetin ilk defa Rusya'nın yanında yer alması nedeniyle görevlendirilmelerindenmiş.Amerika ile beraber, cemaat de bizim yanımızda yer aldı. Bunun sebebi, askeri vesayetin darbeyi Rusya'ya yaslanarak yapmaya çalışması." diyerek yapılan işbirliğini açıkça itiraf etmişti.

İşte hafıza tazelemek isteyenler için o sözler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu