AKP'li Faruk Çelik'in konuşmasını protestolar böldü

AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'de düzenlenen "Halkla Buluşma Programı"nda maden ve çevre konularında tahammüllü olunması gerektiğini vurguladı. Ancak, vatandaşlar Çelik'e tepki göstererek, kendilerine söz verilmediğini ve geçmişteki vaatlerin yerine getirilmediğini dile getirdi.

AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin programı çerçevesinde düzenlenen "Halkla Buluşma Programı"na katıldı.

"TAHAMMÜLLÜ OLMAK ZORUNDASINIZ"


Çelik, burada yaptığı konuşmada, maden ve çevre konusundaki duyarlılığa değinerek şunları söyledi:

"Çaba gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Toplumsal duyarlılık açısından önemli bir konu. Ancak, rica ediyorum, tahammüllü olmak zorundasınız. Tabelalara yazarak, isyan ederek değil, çözüme odaklanarak ilerlemeliyiz. Dünyanın hiçbir yerinde petrol ve doğal gaz çıkmasın derken, doğal gazın bir yerden çıkması gerektiğini unutmamalıyız. Altın, gümüş ve sanayi olmasın demek, yaşamı durdurmak anlamına gelir. Olmalı, fakat hayatımızı, sağlığımızı ve ekosistemi etkilemeden. Medeni dünya nasıl yapıyorsa, biz de öyle yapalım."

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ


Çelik’in konuşmasının ardından Arhavili vatandaşlar, "Bizi tahammülsüzlükle suçladınız ama nedenini anlatmamıza izin vermediniz" diyerek yanına gitti. Çelik, "Bugün madenlerle ilgili konuşmadık, perşembe-cuma o konuyu ele alacağız" yanıtını verdi.

"BİZ BU FİLMİ İZLEDİK"


Tepki gösteren vatandaşlar, şöyle ifade ettiler:

"Bu toplantıya geldik, milletvekili konuşacak ve biz de dertlerimizi anlatacaktık. Ancak bir kez daha gördük ki, milletvekili 'siz tahammülsüzsünüz' diyerek bizi yönlendirdi. Belediye ile ilgili sorunları sormak istedim ama söz alamadım. Tahammülsüzlük ifadesine yanıt veremedim. Cevap hakkım engellendi, buradan yanıt hakkımı kullanmak istiyorum. Evet, tahammülsüzüz. Neden tahammülsüz olmayalım? Çünkü bu filmi onlarca kez izledik.

Bize, 'Arhavi hepimizin', 'Artvin hepimizin zarar verir miyiz?' dendi ama taş ocakları açıldı, dereler zarar gördü. Şimdi de maden yapılacak. Neden tahammül edelim? Neden güvenelim? Hep aynı şeyler söylenerek buraya geldik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.