AKP'li Gelibolu Belediye Başkanı işçilerin sözleşmesini feshedip 'öyle uygun gördüm' dedi!

Gelibolu Belediyesi'nde 58 işçi, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Belediye başkanının “öyle uygun gördüm” yanıtı tepki çekti. CHP ve Saadet Partisi'nden gelen sert eleştirilerle gerginlik tırmanırken, esnaf da tahliye kararına karşı çıkıyor.

Gelibolu Belediyesi'ne ait mülklerde kiracı olan yaklaşık 100 esnaf, bu yılın sonuna kadar işyerlerini boşaltmaları gerektiğine dair bir tahliye bildirimi aldı. Esnafın tepkisiyle karşı karşıya kalan belediye başkanı, tartışmalar sürerken bu kez de herhangi bir gerekçe göstermeden 58 işçinin işine son verdi.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ


SSK'dan gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrenen 58 emekçi, geçerli bir sebep sunulmadan sözleşmelerinin feshedilmesine isyan etti. İşçiler, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek için belediye meclis toplantısına katıldı, ancak tartışmalar kısa sürede arbedeye dönüştü. Üç çocuk babası belediye işçisi, belediye başkanına neden işten çıkarıldıklarını sorduğunda "öyle uygun gördüm, bu kadar" yanıtını aldı. Bu yanıt, salondaki vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

CHP: "ARTIK YETER"


Meclis toplantısının açılışında konuşan CHP grup sözcüsü Deniz Cankara, "Seçim öncesi verdiğiniz sözlerin aksine, göreve geldiğinizden bu yana yüzlerce emekçiyi işten çıkardınız. Gelibolu halkının ekmeğiyle oynuyorsunuz, artık yeter!" dedi ve konuşmasının ardından CHP Grubu toplantıyı protesto ederek salonu terk etti. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı, 4 Ekim Cuma gününe ertelendi. Çıkışta bir grup yurttaş ve CHP üyeleri belediye binasına yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

SAADET PARTİSİ'NDEN DESTEK


Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammed Erer de yaşananlara tepki göstererek, "İşçilerin hangi adalete ya da kalkınma anlayışına göre çıkarıldığını sorma hakkımız var. Haksızlığa uğrayan tüm işçilerimizin yanındayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.