AKP'li güler: "İnşallah Akp'li Vekiller De Gereken Saygıyı Gösterir"

TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e girişi sırasında Cumhur İttifakı ve CHP vekilleri ayakta alkışladı.

TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e girişi sırasında, Cumhur İttifakı'nın yanı sıra CHP sıralarındaki birçok vekil de ayağa kalktı.

"İNŞALLAH AKP'Lİ VEKİLLER DE GEREKEN SAYGIYI GÖSTERİR"  


AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, TBMM'nin açılış resepsiyonunda bazı CHP'li vekillerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurul salonuna girişi esnasında ayağa kalkmaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Güler, "Aziz milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız, devletin birliğini ve beraberliğini temsil ediyor. Bu nedenle, Genel Kurul'a geldiğinde hem ayakta alkışlanmalı hem de ayakta karşılanmalıdır. Bu işin nezaket boyutunun yanı sıra kuralı da olmalıdır. Ne yazık ki bazı arkadaşlarımız..." ifadelerini kullandı. Güler, "Bir CHP'li Cumhurbaşkanı olduğunda inşallah AK Partili milletvekilleri o dönemde gereken saygıyı gösterirler" dedi.

"ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"  


Devletin birliğini ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanı'nın hangi partiden olduğuna bakmadıklarını belirten Güler, "O makama her zaman saygı duyarız ve geçmişte de saygı gösterdik. Ancak bazı CHP'li dostlar bu durumu daha ideolojik bir şekilde yaklaşıyorlar. Bu tavırlardan vazgeçmelidirler. Devletimizin birliğini ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına gerekli saygıyı göstermelidirler. Bugünkü arkadaşlara teşekkür ediyorum, olayın farkına vardılar. Özgür Bey uzun zamandır bunu dile getiriyordu. 'Ülkemizin çıkarı ve ulusal güvenliği söz konusu olduğunda, herhangi bir siyasi düşünce aranmaksızın, biz ülkemizin bu konudaki çıkarını desteklemeliyiz' demişti. Bu da en son New York'ta Türkevi'ni ziyaret etmesiyle gösterildi. Bu olumlu bir davranıştır; geç de olsa farkına vardılar." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.