AKP'li Karagül: 'Bir savaş olsa bunlar kılını kıpırdatmaz, kale kapılarını içeriden açarlar'

İbrahim Karagül, AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan ve halk tepkisi nedeniyle 2025'e ertelenen Savunma Sanayii Destekleme Fonu Kanun Teklifi'ni eleştirerek, savunmaya yıllık 750 lira vermeyi göz ardı eden kesimi hedef aldı.

Gazeteci İbrahim Karagül, AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan ve halkın yoğun tepkisi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2025'e ertelenen Savunma Sanayii Destekleme Fonu Kanun Teklifi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karagül, Türkiye'nin savunmasına yıllık 750 lira vermeyi bile göz ardı eden bir toplumsal kesimle karşı karşıya olduklarını vurguladı. 

"Bu kişiler Türkiye'nin zenginliklerinden faydalananlar," diyen Karagül, en çok "Açız" diyenlerin de bu kesim olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu bireylerin bir savaş durumunda vatan için hareket etmeyeceklerini ve "kale kapılarını içeriden açacaklar" şeklinde iddialarda bulundu. 

Savunma sanayiiyle ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, özellikle kredi kartı limitlerinden vergi alınmasına yönelik düzenlemeyle büyük tepki toplamıştı. Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşların bu durumdan etkilenmesi sonucu, birçok kişi bankalara limit düşürme talebinde bulunmuştu. Gelen tepkilerin ardından, teklifin görüşülmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2025 yılına ertelendi. 

Karagül, sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Türkiye'nin savunmasına 750 lira vermeyi bile çok gören bir toplumsal kesimle karşı karşıyayız. Üstelik bunlar Türkiye'nin fakirleri değil, ülkenin zenginliklerinden faydalananlar. Ama en çok 'Açız' diye bağıranlar da bunlar. Bu ülkeyi yeniden düşünmek lazım. Bir savaş olsa, vatan için kılını kıpırdatmaz bunlar. Kale kapılarını içeriden içeriden açacaklar da bunlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.