AKP'li meclis üyesi, kadınları suçladı: 'Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi tartışmaları sürerken, AKP'li üye Latif Aydemir'in kadınları suçlayan skandal ifadeleri gündem oldu.

Son günlerde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi üzerindeki tartışmalar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak dikkatleri üzerine çekti. Aydemir, "Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısında, kadın ve çocuk cinayetlerindeki artış konusuna değinildi. Toplantıya birçok meclis üyesi, artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla siyah kıyafetler giyerek katıldı. İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddetle etkin mücadele, AKP'li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara yol açtı.

Aydemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Tabii ki bu kadar kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız önemli konulara değindiler. Bunları takdirle izliyorum ve uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum."

Aydemir, devamında "Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum fakat bir kısım bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım" diyerek, şiddete uğrayan kadınları suçlayan ifadelerine devam etti. Ayrıca, ceza süreleri hakkında bilgi vererek, "Bugün itibarıyla zaten 2 yıl altı olan cezaların tamamının yatılacak duruma geldiği de ifade edildi. Bizim önceliklerimiz bence her şeyden önce İzmir’deki sokaklarımız, yollarımız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.