AKP'li Mehmet Ali Şahin: Binali Bey, yardımcılardan biri olabilir

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, muhtarlarla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu'nun 'Hayır' diyerek Binali Yıldırım'ı koruyoruz, koltuğunu korusun istiyoruz" sözlerine ilişkin konuştu. Şahin'in konuşmasından başlıklar...

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, muhtarlarla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu'nun 'Hayır' diyerek Binali Yıldırım'ı koruyoruz, koltuğunu korusun istiyoruz" sözlerine ilişkin konuştu. Şahin'in konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Bir defa Binali beyin koltuk merakı yok. İnşallah bu anayasa değişikliği halkımızın onayından geçtiğinde Allah sağlık verirse belki Binali bey bu modele geçtiğimizde Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olur. Bilemem. Bu sayın Cumhurbaşkanının bileceği bir iştir. Ama, 'Biz Binali beyin koltuğunu korumak için 'hayır' diyeceğiz' diyen Kılıçdaroğlu'na katılmıyorum. Aslında o kendi koltuğunu korumak için buna 'hayır' diyor."

Sayın Kılıçdaroğlu bu referandumda 'hayır' oylarının 'evet' oylarından fazla çıkması halinde koltuğunu kurtarabileceğini zannediyor. Yoksa bu modelin Cumhuriyeti ortadan kaldıracağını, Türkiye'ye kötü sonuçlar vereceğine inandığı için değil. Sadece eğer bir kez daha Tayyip Erdoğan karşısında 7'nci kez mağlup olursa siyasi hayatının biteceğini görüyor. Bunu söyleyemiyor. 'Binali beyin koltuğunu korumak için ben 'hayır' diyeceğim' diyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı