AKP'li Metiner: "AK Parti'yi "devletin partisi"ne dönüştürenler güven köprüsünü zayıf

Mehmet Metiner, AK Parti’nin "milletin partisi" kimliğini kaybetmemesi gerektiğini vurguluyor. Numan Kurtulmuş'un iki siyaset çizgisini hatırlatarak, Batıcı elitlerin etkisinin parti itibarını zedeleyeceğini ifade ediyor.

AK PARTİ'NİN KİMLİĞİNE UYARI

Mehmet Metiner, eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı olarak, "AK Parti'yi 'milletin partisi' olmaktan çıkartıp 'devletin partisi'ne dönüştürmek isteyenlerin varlığı, parti ile millet arasındaki güven köprüsünü zayıflatıyor" uyarısında bulunuyor.

NUMAN KURTULMUŞ'UN VURGULARI

Metiner, Numan Kurtulmuş'un Türkiye siyasetine dair yaptığı iki önemli tanımlamayı hatırlatıyor. Kurtulmuş, "birinci grup"u Batıcı elitlerin oluşturduğunu; bu grubun, geçmişteki siyasi hareketlerle bağlantılı olduğunu ifade ediyor. "İkinci grup" ise milletin değerlerini ve inançlarını temsil ediyor.

İTİBAR KAYBI RİSKİ

Metiner, "Birinci çizginin adamlarını baş tacı ederseniz, AK Parti'nin itibarını kaybedersiniz" diyor. Bu durum, partinin kimliğinin ve siyasalarının zayıflamasına yol açacak. Eski Türkiye’nin totaliter ideolojisinin AK Parti üzerinden yeniden hayata geçmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguluyor.

ÖZE DÖNÜŞ VE MİLLETİN DEĞERLERİ

Reis'in öze dönüş çağrısının, Kurtulmuş'un işaret ettiği ilkelerle anlam kazanacağını belirtiyor. Metiner, milletin kurucu ruhu ve ilkelerinin AK Parti’nin de ruhu olduğunu dile getirerek, yeni Türkiye'nin bu değerlerle inşa edilmesi gerektiğini savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.