AKP'li Metiner "Bu iklimde anayasa tartışmalarının yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum"

AK Parti, yeni anayasa çalışmalarına başlamayı planlarken, eski milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner, bu tartışmaların halkın önceliklerinden uzak olduğunu vurguladı.

AK Parti, 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla birlikte yeni anayasa çalışmalarına başlamayı planlarken, partiye yakın isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, kamuoyu yoklamalarında halkın en önemli sorunlarının yaşam pahalılığı, işsizlik ve sığınmacılar olduğunu vurgulayarak, yeni anayasa talebinin bu sorunlar arasında yer almadığını belirtti. 

Diğer bir eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de, yeni anayasa isteğinin halkın önceliklerinden biri olmadığını ifade ederek, "Siyasi iklim yeni bir anayasa tartışmasını kaldıramayacak kadar kırılgan ve tehlikeli" dedi. Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Anayasa tartışmaları hem AK Parti’yi gözden düşürür hem de partimiz içinde telafisi imkansız yarılmalara yol açar," diyerek bu konunun gündem dışı bırakılması gerektiğini savundu.

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni anayasayı tekrar gündeme alırken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da tüm siyasi partilerle diyalog kurarak nabız yokluyor. Ancak muhalefet, "Halkın önceliği geçim sıkıntısı" diyerek mevcut anayasaya uyulması gerektiğini vurguluyor. Metiner, ekonomik sorunlar çözülmeden ve partinin iç yapısında gerekli dönüşüm sağlanmadan yeni anayasa tartışmalarının başlatılmasının zararlı olacağına dikkat çekti.

Metiner, önceki gün X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu iklimde anayasa tartışmalarının yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum. Ayrıca bu durum, AK Parti içinde de derin yarılmalara yol açabilir. Bu nedenle, anayasa konusunun rafa kaldırılmasını öneriyorum," ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.