AKP'li Milletvekili Özkeçeci’nin Şeker Çuvalı İhalesi ve Kamu İhalelerinde Büyük Yükselişi

AKP'li Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyüp Özkeçeci’nin Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan aldığı 115 milyon TL’lik ihale dikkat çekerken, kamu ihalelerinde elde ettiği büyük meblağlar ve CHP'li meclis üyesinin etik eleştirileri gündemde.

AKP'li Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyüp Özkeçeci'nin, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'den 115 milyon TL'lik şeker çuvalı alım ihalesi kazandığı ortaya çıktı. İhale, 26 Haziran 2024'te düzenlendi ve 7 Ağustos'ta Özkeçeci'nin ailesine ait Antep merkezli Ünal Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye verildi. Özkeçeci, çuvalların "helal" olduğuna dair bir taahhütname imzalayarak, "Ben ticaret erbabıyım" diyerek ihaleyi doğruladı.

Bu ihale, Özkeçeci'nin aldığı diğer kamusal ihalelerle birlikte dikkat çekti. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Özkeçeci'nin firması, 2011-2024 yılları arasında kamudan toplam 168 milyon TL değerinde 19 ayrı ihaleyi kazandı. Özellikle 2024 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na kömür torbaları satışından 936 bin TL'lik tazminatın ödendiği belirtiliyor.

CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, bu durumu eleştirerek, milletvekillerinin ticari ihalelere girmesinin "etik dışı" olduğunu belirtti ve siyasetin ticaretle bir arada yürütülemeyeceğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.