AKParti'li Mücahit Birinci'den Adnan Oktar Davası Açıklaması

AKParti MKYK üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adnan Oktar'ın davasına müdahale iddialarını gündeme getirdi.

AKParti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Adnan Oktar'ın yargılandığı davaya dış müdahale ve baskı uygulandığı iddiasında bulundu.

ADNAN OKTAR DAVASINA MÜDAHALE İDDİALARI

Birinci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyu vicdanında mahkum olan, yargı kararı ile tescillenen, İsrail ve Netanyahu ortaklık delillendirilmiş olan Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasına ve mevcut HSK soruşturmasına her kim/kimler müdahale ediyorsa, baskı uyguluyorsa bilmeliler ki, karşılarına aziz milletimizi ve bu ülkenin şerefli evlatlarını alıyorlar.

Takipçisi olduğumuz işi yarım bıraktığımız vaki değil. Türkiye'nin, milletimizin ve evlatlarımızın menfaatinin tersine olan

AKParti’li Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Metin Külünk ise Birinci’nin paylaşımını alıntılayarak, “Böyle bir konuya dahi müdahale eden mi var? Hayırdır?" dedi.

NE OLMUŞTU?

18 Temmuz 2018'de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Marmara Cezaevi karşısındaki salonda gerçekleşen duruşma sonucunda Adnan Oktar'ı "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Adnan Oktar'ı suç lideri olarak kabul ederek, diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tuttu. Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Örgüt elebaşı oldukları iddiasıyla yargılanan diğer sanıklar arasında Alev Babuna, Aylin Atmaca, Ayşegül Hüma Babuna, Bora Yıldız, Ulviye Didem Ürer, Yeliz Sucu, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan ve Fatma Ceyda Ertüzün de bulunuyordu. Mahkeme, bu sanıklara da benzer suçlardan ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezası verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

AK Parti MKYK üyesine Adnan Oktar soruşturması
"Örgüt içinde cinsel birleşme ile..." Hakan Ural, Adnan Oktar hakkındaki o sözleri duyunca şoke oldu: İlk defa
Adnan Oktar'ın Aleyna Tilki'yi de tuzağına düşürmeye çalıştığı ortaya çıktı

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu