AKP'li Naci Bostancı'dan 'hurufi' hesabı: 14'ü ters çevirin 41!

AKP Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde AKP adına kürsüye çıktı.Konuşmasının tamamına yakınında CHP'yi eleştiren Bostancı, Devlet Bahçeli'nin matematik hesabını hatırlatan bir hesap yaptı...

AKP Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde AKP adına kürsüye çıktı.

Konuşmasının tamamına yakınında CHP'yi eleştiren Bostancı, Devlet Bahçeli'nin matematik hesabını hatırlatan bir hesap yaptı ve Davutoğlu'nu gülümsetti.

AKP adına sık sık söz alan ve edebiyat, tarih ve sosyolojiden verdiği örnekler nedeniyle 'AKP'nin entelektüeli' olark anılan Bostancı, AKP'nin 14. bütçeyi yaptığını hatırlatarak "Biraz da hurufilikten bir örnekle söyleyecek olursak, 14'ü ters çevirin 41 eder. 41 kere maşallah. Biz böyle devam edersek 41. bütçeyi de biz yaparız" dedi.

ERDOĞAN'A 'BASKICI DAİRE BAŞKANI' BENZETMESİ

CHP'nin Erdoğan eleştirisi ile var olduğunu iddia eden Bostancı, verdiği anekdotta baskıcı yöneticiden kurtulunca boşluğa düşen sekreter örneği vererek, Erdoğan'ın siyasetten çekilmesi halinde CHP'nin boşluğa düşeceğini iddia ederken Erdoğan için farkında olmadan 'Müstebit' (baskıcı) demiş oldu.

''KAÇAK SARAYDA OTURAN DİKTATÖR’ SÖZÜNE CHP’LİLERDEN ALKIŞ

CHP’lilerin AKP iktidarlarında halkın inim inim inlediği, üç-beş rantçının öne çıktığı iddiaların gündeme getirilmesini eleştiren AKP Grup Başkanvekili Bostancı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak bir barda suda fırtına koparılmak istendiğini savundu.

Bostancı, “Bakın, CHP’nin bütün söylemini analiz ettiğinizde siyasete ilişkin bir; AKP eleştirisi. İki; ''Saray’ demesi üzerine CHP’li sıradan ''Kaçak Saray’ diye tepki gösterildi. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Bostancı, “Kaçak Saray, orada oturan despot, orada oturan diktatör…'' demesi üzerine cümlesini bitirmesine verilmeden CHP’li milletvekillerince uzun süre alkış aldı. Bostancı, alkış karşısında şaşırarak “Devamı var, devamı. Bunlar sizin sözleriniz.'' dedi.

Bostancı'nın konuşma boyunca bütçeden hiç bahsetmeden CHP'yi eleştirmek için yine edebiyat, tarih ve psikolojiden örnekler vermesi dikkatten kaçmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!