AKP'li Tayyar'dan Destici'ye: 'Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan, Ermeni m

Şamil Tayyar, kredi kartı vergisini eleştiren Mustafa Destici’ye "Cumhurbaşkanı bu kararı geri çekti, o da mı vatan haini oldu?" diyerek yanıt verdi.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Savunma Sanayi Fonu için kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olanlardan 750 lira kesinti yapılmasını eleştiren BBP lideri Mustafa Destici'ye göndermede bulundu. Destici, bu kesintiye karşı çıkanları "Yunanistan'ı, Ermenistan'ı savunmakla" suçlamıştı. Tayyar ise, "Cumhurbaşkanımız bu kararı erteleyerek geri çekti. Bu durumda, o da mı vatan haini ya da başka bir şey oldu?" diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 750 liralık kredi kartı vergisinin ertelendiğini hatırlatan Tayyar, teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin toplum üzerindeki etkilerinin yeterince hesaba katılmadığını vurguladı. "Bu tür kararların toplumu birleştirici mi yoksa ayrıştırıcı mı olacağını siyasetçi belirler, çünkü hesap verecek olan odur" şeklinde konuştu.

Kredi kartı vergisinin tamamen kaldırılmasının doğru bir adım olduğunu belirten Tayyar, Destici'nin "100 bin lira limitli kredi kartı sahipleri 750 liralık aidatı ödemiyorsa, Yunan'ı, Ermeni'yi savunuyorlar" söylemine atıfta bulunarak, "Büyük laf etmemek gerekir" dedi.

Toplumun yöneticilerden de fedakârlık beklediğini ifade eden Tayyar, milletvekilleri, generaller ve yüksek yargı mensuplarının 6 bin TL'lik bayram ikramiyelerinin kaldırılması çağrısında bulundu. "Toplum bedel öderken, yöneticiler de kamu konforundan vazgeçmeli" diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.