AKP'li Vekilin Kardeşi Silahla Saldırdı! Aleyhine Haber Yapan Gazeteciye Kurşun Yağmuru!

AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, ağabeyi hakkında olumsuz haberler yapan web sitesi yöneticisi Muhammed Halitoğlu’na silahlı saldırıda bulundu. Saldırı sırasında Halitoğlu ve çevredeki bir vatandaş yaralandı. İşte detaylar...

Kars Ortakapı Mahallesi'nde 11 Ekim akşamı AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın kardeşi Harun Çalkın, bir web sitesi yöneticisi Muhammed Halitoğlu'na silahlı saldırıda bulundu. Sözcü'nün haberine göre, Çalkın en az 4 el ateş etti, Halitoğlu’nun bacağına tek kurşun isabet etti. Aynı sırada bölgedeki Hüseyin Altunbey adlı vatandaş da rastgele açılan ateş sonucu ayağından yaralandı. Yaralılar, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kemiği kırılan Halitoğlu ameliyata alındı ve tedavisi sürüyor.

Çalkın, saldırı sonrası silahıyla polise teslim oldu. Halitoğlu, saldırının siyasi sebeplerden kaynaklandığını belirterek, "Kardeşi bana yaklaşıp ‘Burada ne işin var’ dedikten sonra ateş açtı. Bazı kurşunlardan manevra yaparak kurtuldum ama biri ayağıma isabet etti ve kemiğim kırıldı. Bilerek düğün günümde bu saldırıyı yaptılar, düğünümüzü ertelemek zorunda kaldık," dedi.

Saldırının arka planında, Halitoğlu'nun yönettiği "Kars’ın Sesi" adlı web gazetesinde Adem Çalkın aleyhine yapılan haberlerin olduğu iddia ediliyor. Harun Çalkın, ifadesinde Halitoğlu'nun kendisine ve ailesine hakaret ettiğini öne sürdü. AKP'li Adem Çalkın ise olaya dair herhangi bir yorum yapmadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.