AKP’li vekilin kardeşinden gazeteciye silahlı saldırı!

Kars'ta, AKP Milletvekili Adem Çalkın'ın kardeşi Harun Çalkın, gazeteci Muhammed Halitoğlu'na düğününde silahlı saldırı düzenledi. Halitoğlu bacağından vurulurken, olayda başka bir kişi de yaralandı. Saldırının siyasi gerginlik nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

KARS’TA SİLAHLI SALDIRI: AKP MİLLETVEKİLİ ADEM ÇALKIN’IN KARDEŞİ GAZETECİYE ATEŞ AÇTI

11 Ekim saat 23:00 sularında Kars merkezde, Ortakapı Mahallesi Gamp Caddesi üzerinde yaşanan olayda, 14 Mayıs seçimlerinde AKP'den Kars Milletvekili seçilen Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, gazeteci Muhammed Halitoğlu'na silahlı saldırı düzenledi.

SALDIRIDA 4 EL ATEŞ AÇILDI

Sözcü'den Altan Sancar'ın haberine göre, düğünü için Ankara'dan Kars'a gelen Muhammed Halitoğlu, şehir merkezindeki bir kafede oturduğu sırada Harun Çalkın’ın yanına yaklaşarak en az 4 el ateş açtığı belirtildi. Açılan ateş sonucu Halitoğlu bacağından vuruldu. Olay sırasında çevrede bulunan Hüseyin Altunbey de rastgele açılan ateşle yaralandı. Yaralılar, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Halitoğlu'nun kemiğinin kırılması nedeniyle ameliyata alındığı öğrenildi.

SİYASİ GERGİNLİK VE SALDIRI NEDENİ

Halitoğlu, yaşanan gerginliğin siyasi nedenlerden kaynaklandığını açıkladı. Çalkın'ın kendisine yaklaşarak "Senin burada ne işin var?" dediğini ifade eden Halitoğlu, "Manevra yaparak bazı kurşunlardan kurtuldum, fakat biri ayağıma saplandı ve kemiği kırdı. Kendisi daha sonra gidip teslim oldu. Ne yazık ki yerel medya bu olayı bilmesine rağmen yazmadı. Bugün düğünüm vardı ve bunun için Kars’a geldiğimi biliyorlardı. Bilerek bu saldırı yapıldı. Düğünümüzü de erteledik." şeklinde konuştu.

ÇALKIN’IN İFADESİ VE TESLİMİYETİ

Harun Çalkın, saldırının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek silahıyla birlikte teslim oldu. İfadesinde, Halitoğlu'nun kendisine ve ailesine hakaret ettiğini öne sürdü. Ayrıca, Çalkın ile Halitoğlu arasındaki gerilimin, Kars'ın Sesi adlı web gazetesinde Adem Çalkın aleyhine yapılan haberlerden kaynaklandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.