AKP’li Vekilin Oğlu Tutuklandı, Partide Gerginlik Sürüyor!

AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Yaşanan skandalın ardından Zenbilci, milletvekilliğinden istifa etti. Olayın partide yarattığı yankılar sürüyor.

AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Olayın hemen ardından Zenbilci, milletvekilliğinden istifa etti ve partideki yankılar devam ediyor. Uyuşturucu skandalı, AKP’de derin bir etki yarattı ve partinin itibarını sorgulatmaya başladı.

OLAYIN DETAYLARI

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, T.Z.'nin kullandığı araçta yapılan aramada 20 kilogram skunk ele geçirildi. Araç, doğrudan Ahmet Zenbilci'nin adına kayıtlıydı. T.Z., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Osmaniye Adliyesi'nde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandı.

AHMET ZENBİLCİ’NİN İSTİFASI

Yaşanan bu skandaldan dolayı Ahmet Zenbilci, yazılı bir açıklama yaparak milletvekilliğinden istifa etti. Zenbilci, "Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçmesi beni derinden üzmüştür. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir." dedi. Ayrıca, bu süreçten partinin zarar görmemesi için istifa ettiğini belirtti.

PARTİ İÇİ YANKILAR

Zenbilci'nin istifası, AKP içinde geniş yankı buldu. Bu durum, partinin geleceği ve güvenilirliği hakkında sorgulamalara yol açtı. Uyuşturucu ticareti gibi ciddi bir suçlamayla karşı karşıya kalmanın, partinin imajına zarar verebileceği düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.