AKP'li Yenişehirlioğlu'nun "Sahipsiz Köpekler" Sözleri Meclis'te Gerginlik Yarattı, Ö

AKP'li Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, TBMM'de muhalefet sıralarını işaret ederek "sahipsiz köpekler" dedi, bu sözler tartışmalara yol açtı. Gerginliğin ardından Yenişehirlioğlu, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

AKP'li Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda sokak hayvanlarının öldürülmesini savunan kanun teklifinin görüşmeleri sırasında, muhalefet sıralarını işaret ederek "sahipsiz köpekler" ifadesini kullandı. Bu sözler muhalefetin tepkisini çekti ve tartışmalara neden oldu. Yenişehirlioğlu, olayın ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

AKP'li Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu'nun TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu. Meclis'te sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açacak bir kanun teklifinin görüşüldüğü sırada Yenişehirlioğlu, muhalefet sıralarını işaret ederek "sahipsiz köpekler" ifadesini kullandı. Bu sözler muhalefet vekillerinin tepkisini çekti ve gerginliğe yol açtı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yenişehirlioğlu’na sözlerinin kastını sordu. Yenişehirlioğlu, kimseyi hedef almadığını ve tüm milletvekillerine saygı duyduğunu belirtti. Ancak bu açıklama gerginliği yatıştırmaya yetmedi ve oturuma 15 dakika ara verildi.

Yenişehirlioğlu’nun sözlerine Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Karaca, "Katliamdan sorumlu olmaktansa sahipsiz köpek olmak evladır!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Oturumun ardından Yenişehirlioğlu, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi. Özür dileme metni şu şekilde:

"Bir Allah'ın kulunu kastettiysem öbür dünyada gün yüzü görmeyeyim. Öyle bir kastım yok benim. Hepiniz benim için değerli, anlamlı ve önemlisiniz. İlk günden beri de bunu hissettiriyorum sözlerimle, davranışlarımla, tavırlarımla. Bu düşünceye kapılacağınız en son kişi benim. Eğer ben sizin kalbinizi kırdıysam kastetmeden, istemsiz olarak, bilinçsiz olarak hepinizden helallik diliyorum. Ben böyle yaşayan bir adamım. Ben hepinizden özür diliyorum, özür dilemenin bir erdem olduğuna inanıyorum."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.