AKP'liler Aylin Nazlıaka'ya saldırdı

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma istemi kabul edilmediği için kürsüye ellerini kelepçeleyerek kürsüyü işgal eden Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın eylemi yaklaşık 2 saat sürdü.AKP'li kadın vekiller Aylin Nazlıaka'ya...

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma istemi kabul edilmediği için kürsüye ellerini kelepçeleyerek kürsüyü işgal eden Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın eylemi yaklaşık 2 saat sürdü.

AKP'li kadın vekiller Aylin Nazlıaka'ya müdahale etti. Yaşanan gerginlik sonrası Aylin Nazlıaka'nın eylemi 2 saat sonra sonlandı.
Meclis'te AKP'li CHP'li ve HDP'li kadın vekiller Aylin Nazlıaka'nın yanına geldi. Nazlıaka kadın vekillere, "3 gündür AKP'li Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçelikapı'dan 5 dakika söz istiyorum. Talebim yerine gelmiyor" dedi.

Bunun üzerine AKP'li kadın vekiller Nazlıaka'ya "5 dakika düşün" dedi.

5 dakika sonra AKP'li kadın vekiller Nazlıaka'nın yanına geldi, müdahalede bulunarak kelepçeyi zorla söktü.

AKP'li Gökçen Enç böyle saldırdı

Saldırı anı kameralarala böyle yansıdı

PAVEY YERE DÜŞTÜ, BULDAN'A TEKME ATILDI



Müdahale sırasında CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey yere düştü. AKP'li kadın vekiller HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'a da tekme attı.

ŞAFAK PAVEY'DEN AÇIKLAMA

Yere düşen CHP'li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.

PERVİN BULDAN HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan, göğsüne darbe alan HDP'li Pervin Buldan, önce Meclis revirine ardından da Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP'li milletvekilleri, AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in, Buldan'ın göğsüne vurduğunu belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi