AKP'liler ayrı telden çalıyor: Biri 'sahte' dedi, diğeri 'resmi işlem'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün CHP grup toplantısında açıkladığı "belgeler", Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin, yurt dışına milyonlarca dolar kaçırdığını gösteriyordu.Belgelerde, İrlanda ile İngiltere...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün CHP grup toplantısında açıkladığı "belgeler", Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin, yurt dışına milyonlarca dolar kaçırdığını gösteriyordu.

Belgelerde, İrlanda ile İngiltere arasında Man adasına Swift yoluyla gönderilen milyon dolarlarla ilgili resmi dekontlar yer aldı. Ancak AKP cephesinde belgelerin uyandırdığı karşılıklar farklı oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu istifa etmeli" dedi.

Ancak Erdoğan'ın avukatı, belgelerin sahte olduğunu söyleyerek, AKP'li Turan'ın "Resmi işlem" ifadelerini yalanlamış oldu.

Erdoğan'In avukatı Ahmet Özel; "K.K. tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir. Kılıçdaroğlu, söz konusu kağıtları mesai bitimine kadar derhal bir Cumhuriyet savcılığına vermeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?