AKP'liler, CHP'nin ayağa kalkmasına karşılık: "Gelecek yıl da hem ayağa kalkar hem de alkışlarl

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayağa kalkması, kararsız seçmene ulaşma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a girdiğinde ayağa kalkması, tartışmalara yol açtı. CHP yöneticilerine göre bu kararın arkasında yüzde 18-20 arasında değişen kararsız seçmene etki etme çabası yatıyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, yerel seçimlerde AKP ve MHP'nin seçmen havuzundan oy alındığı ve günümüzde kararsız seçmene ulaşmak için bu tür adımların atıldığı ifade ediliyor. Partililer, "İçeride bu adımlara kızan bazı partililerimiz var. Ancak, büyük kısmını AK Parti seçmeninin oluşturduğu kararsız havuzundan olumlu tepki alıyoruz. Elbette geniş kesimlerden oy almak için çalışacağız fakat kendi tabanımızda konsolidasyon problemi yaşamamak lazım. Dengede kalmalıyız. Vatandaş, AK Parti’den ayrılırken artık Erdoğan’a kızıyor ve onu sorumlu tutuyor. Hakaret etmemeliyiz, kötü söz söylememeliyiz fakat güzelleme de yapmamalıyız. Dengeli bir siyaset yürütmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

AKP'li bir milletvekili ise CHP’nin attığı adımların kendisine olumlu yazarak, "AK Parti seçmeninden oy almak istiyorsan onun liderine tepki göstererek, sert sözler söyleyerek, küfrederek oy alamazsın" dedi.

Durumu espriyle değerlendiren bir başka vekil, "AKP iken AK Parti olduk. Bugün saygı dediler, ayağa kalktılar. Gelecek yıl da hem ayağa kalkar hem de alkışlarlar" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.