AKP'nin başkanlık yol haritası belli oldu!

AKP'nin başkanlık sistemi için yol haritası belli oldu. AKP'nin yayın organlarından Sabah, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin görüşmesine ilişkin bilgiler paylaştı.  Buna göre, ''uzlaşı’ görüşmesi başkanlık...

AKP'nin başkanlık sistemi için yol haritası belli oldu. AKP'nin yayın organlarından Sabah, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin görüşmesine ilişkin bilgiler paylaştı.  Buna göre, ''uzlaşı’ görüşmesi başkanlık sürecinin takvimini de yol haritasını da netleştirdi. 15 maddelik anayasa değişiklik paketi yılbaşına kadar Meclis’e getirilecek. MHP ''evet’ oyu kullanacak, Nisan'da referandum yapılacak.

'EVET OYU VERECEĞİZ' DEDİ...

Yıldırım, AKP MKYK Toplantısı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi. Bahçeli'nin, sistem ve başkanlık tartışmalarının gündemden kalkması gerektiğini belirtmesi üzerine "MHP, Genel Kurul'da yapılacak oylama sırasında anayasa değişikliği için 'evet' oyu kullanacak mı" diye sorduğunu belirten Binali Yıldırım, "Sayın Bahçeli, 'Oylamada tüm grubuma kabul oyu kullanmaları yönünde gerekli telkini yapacağım. Ancak biz başkanlık sistemine karşıyız. Teklif, referanduma sunulduğunda meydanlarda hayır oyu kullanılmasını isteyeceğiz' dedi. Bundan anladım ki MHP, Meclis'te tam kadro evet oyu kullanacak" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
Marmaris’te seçim zirvesi
Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor