AKP’nin DEM Partili başkanlar için yaptığı ‘memnu hak’ başvurusu reddedildi

AKP, belediye başkanlarının geçmiş sabıka ve arşiv kayıtlarını kontrol ederek memnu haklarının iadesinin gerçekleşip gerçekleşmediği ve bu kararın kesinleşip kesinleşmediği konusunda Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Siirt'teki yerel seçimlerde, DEM Parti'nin adayları Kurtalan ilçe belediye başkanlığı ve Baykan'ın Veysel Karani belde belediye başkanlığı seçimlerini kazandı.

AKP, belediye başkanlarının geçmiş sabıka ve arşiv kayıtlarını inceleyerek memnu haklarının iadesi yapılmış mı, yapılmışsa bu kararın kesinleşip kesinleşmediği konusunda Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak itiraz talebi seçim kurulu tarafından reddedildi.

'BİNAYA GİRİŞ İZİN VERİLMEDİ'

DEM Parti Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve beraberindeki partililer, mazbatalarının durumu hakkında bilgi almak için Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu adliye binasına girmek istedi. Ancak polis amiri, sürecin devam ettiğini gerekçe göstererek Sarıtaş ve beraberindekilere adliye binasına giriş izni vermedi. Bu durum üzerine Sarıtaş ile polis amiri arasında tartışma yaşandı. Sarıtaş'ın polis amirine hitaben "Önümü aç, önümde durma, muhatabım değilsin. Bunlar devletin polisleri" şeklindeki sözleri üzerine polis amiri, "Kapıyı açmıyorum, bana parmak sallama" şeklinde cevap verdi. Sarıtaş ve beraberindekiler bir süre sonra alandan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ehliyet Sınavında Usulsüzlük Operasyonu: Kopya Çekenler Suçüstü Yakalandı!
Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim