AKP''nin dün akşam ki temayül yoklaması sonrası Ankara adayı yüzde 90 kesinleşti iddiası

Yerel seçimler için belediye başkan aday adayı başvurularını alan AKP, dün akşam tüm Türkiye''de aynı anda başlatılan temayül yoklamasını tamamladı.

Çarşamba günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda temayül sonuçları ele alınacak. Öte yandan AK Parti kulislerinde İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adının açık ara önde olduğu ifade ediliyor. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği bilgilere göre; Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında tüm rakiplerini arkasında bıraktığı, teşkilatlarda da Yıldırım'ın desteklendiği belirtildi. Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığının yüzde 90 oranında gerçekleştiği ifade edilirken, temayülde  öne çıkan isimler şöyle:  Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak edilirken, Temayülde üç büyükşehir için  Soylu'nun isminin de  konuşulduğu ortaya çıktı. İzmir'de yapılan temayül yoklamasında çıkan isimlerden biri de  Hamza Dağ ancak  henüz bu konuda net bir kararın olmadığı kaydedildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek