AKP'nin kredi kartı teklifinin 10 aylık maliyeti dikkat çekti

AKP milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan ve savunma sanayii ile ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifi tartışmalara yol açtı.

AKP milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan ve savunma sanayii ile ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifi tartışmalara yol açtı. 

Teklife göre, Vergi Usul Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 100 bin lira ve üzerindeki limitlere sahip kredi kartı kullanıcıları, her bir kart için yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Eski İcra ve İflas Müdürü Mustafa Zafer, kanun teklifinin Ocak ayında yürürlüğe girmesi durumunda vatandaşlardan toplanacak ücretleri hesapladı. Zafer, sosyal medya hesabında şu bilgileri paylaştı:

"Eğer Savunma Sanayii Katkı Payı düzenlemesi 1 Ocak 2024’te yasalaşsaydı, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aşağıdaki miktarlarda katkı sağlanmış olacaktı:

- Kredi kartlarından 46,5 milyar TL
- Damga vergisinden 5 milyar TL
- Tapu ve kadastro işlemlerinden 7 milyar TL
- Araç satış işlemlerinden 8,2 milyar TL

Ayrıca;

- Yıl içinde kredi kartının herhangi bir nedenle yenilenmesi durumunda, o yıl için daha önce ödenmiş katılma payı yeniden talep edilmeyecek.
- Kredi kartının iptali halinde ödenen katılma payı iade edilmeyecek.
- Noterlerde yapılan işlemlerden alınacak katılma paylarından noterlere herhangi bir pay veya aidat ödenmeyecek.
- Belirtilen sabit tutarlar, her yıl yeniden değerleme oranına göre, takvim yılının başından itibaren artırılarak uygulanacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.