Aksaray Üniversitesi'nde Şok: 60 Kişilik Bölüme Sadece 2 Öğrenci Yerleşti!

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde bu yıl yalnızca 2 öğrenci eğitim alıyor. 60 kişilik kontenjan dolmazken, 17 akademisyenin karşısında öğrenciler birebir eğitim görüyor. Atanma zorlukları, öğretmenlik bölümlerine ilgiyi azaltmaya devam ediyor.

Bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne yalnızca iki öğrenci yerleşti. 60 kişilik kontenjana rağmen bölüm, sadece biri Türk, diğeri Türkmenistanlı olmak üzere iki öğrenci tarafından tercih edildi. Öğrenciler, bu şartlar altında adeta özel ders niteliğinde bir eğitim alıyor.

17 AKADEMİSYEN, 2 ÖĞRENCİ

Aksaray Üniversitesi’nin resmi web sitesindeki bilgilere göre, Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde 7 profesör, 7 doçent, 1 doktor ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 17 akademisyen görev yapıyor. Bu kadar geniş bir akademik kadronun karşısında, sınıfın en ön sıralarına oturan iki öğrenci birebir eğitim alıyor.

ÖĞRETMENLİK BÖLÜMLERİNE İLGİ AZALIYOR

Eğitim fakültelerine olan talebin azalmasının nedenlerinden biri olarak öğretmen atamalarındaki zorluklar gösteriliyor. Özellikle öğretmenlik mesleğini tercih eden öğrencilerin, iş bulma ve atanma süreçlerinde karşılaştıkları zorluklar, bu bölümlere olan ilgiyi giderek azaltıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan tercih kılavuzunda bu bölümü yalnızca 2 öğrenci tercih etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.