Aksaray’da, dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olan loplu örümcek (Argiope lobata) bulundu. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya’da görülen bu örümcek, Türkiye’de nadir rastlanan bir tür olarak dikkat çekti. Bahçede ördüğü büyük ağ ve yavrularıyla tedirginliğe neden olan örümcek, bu bölgedeki vatandaşları endişelendirdi. Özellikle zehirli olması, durumu daha da ciddiye bindirdi.
Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan loplu örümcek (Argiope lobata), Türkiye'nin Aksaray şehrinde görüldü. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da bulunan bu örümcek türü, Türkiye'de özellikle Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak biliniyor. Ancak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Gümüşhane, Ankara ve Kahramanmaraş'ta da gözlemlendi.
Aksaray'da, Adana kara yolu üzerindeki bir bahçede bulunan loplu örümcek, iri yapısı ve ağ örme şekliyle dikkat çekti. Örümceğin ağında bir böcek yakaladığı ve avını ağla paketlediği anlar kameraya yansıdı. Yavruları da bulunan loplu örümcek, ağını leylandi çam ağacının dallarına örmüş, ağacın dallarını sarkıtmış. Yavruların da birer metre arayla yuvalandığı gözlemlendi.
Örümceği gören Kerem İz (32), "Burada bankta oturuyorduk ve ağaçlar arasında büyük bir ağ dikkatimi çekti. Arkadaşlarımla birlikte inceledik ve bu tür örümceği ömrümde ilk kez gördüm. İnternetten araştırdık ve bu türün Türkiye'de nadir olduğunu, genellikle Afrika kökenli ve oldukça zehirli olduğunu öğrendik. Bizi hem örümceğin büyüklüğü hem de zehirli olduğu gerçeği tedirgin etti. Birkaç tane yavrusu da var ve bunlar ağ yapmışlar. Bu durum bizi oldukça endişelendirdi" şeklinde konuştu.