Akşener ve Koca arasında sosyal medya üzerinden tartışma!

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge'nin Türkiye'nin Avrupa'dan Covid hastalarını acil durumlarda kabul edebileceği yönündeki açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Akşener'e yanıt verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Yöneticisi Hans Kluge, sosyal medya hesabından 24 Kasım tarihinde Türkiye’nin Avrupa’dan koronavirüslü hastaları kabul edeceği yönünde bir paylaşım yaptı. Kluge, "Zor bir kışla karşı karşıyayken Fahrettin Koca ve Türkiye’nin bu cömert teklifi için minnettarım. Türkiye, Avrupa ülkelerinin sağlık sistemlerine ve yoğun bakım ünitelerine destek olmak için gerekli durumlarda Covid-19 hastalarını kabul edeceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fahrettin Koca’yı etiketleyerek Kluge’nin söz konusu paylaşımını alıntıladı. Akşener, "Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Koca da Akşener’in bu tepkisini alıntılayarak şu yanıtı verdi:

Sn. Meral Akşener, Üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa’da yaşayan 5 Milyon insanımızdan Covid-19’a yakalananların İstanbul’da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın