Akşener: " Yandaşların vergi borçlarını silerken, Suriyelilere, Afganlılara para var, emekliye yok"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İnsanımız aç Sayın Erdoğan, yandaşlarının vergi borçlarını silerken para var, Suriyelilere, Afganlılara para var... Emekliye mi yok? Vereceksin Sayın Erdoğan," ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İnsanımız aç Sayın Erdoğan, yandaşlarının vergi borçlarını silerken para var, Suriyelilere, Afganlılara para var...Emekliye mi yok? Vereceksin Sayın Erdoğan," ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Dalaman ve Ortaca'da vatandaşlar ile bir araya geldi. Akşener, "Ben Büyükşehir'de Metin hocaya, Ortaca'da da Recep kardeşime oy istiyorum. Fakat bu seçimle alakalı her ikisinin de bulundukları ilçe ve büyükşehire çok net hizmet edecekklerine, israf ve hırsızlık yapmayacaklarına, halkı düşüneceklerine kefilim," sözlerini söyledi. 

Akşener, "emeklilerin durumu ne olacak" sorusuna, şu şekilde cevap verdi:

"Ben bu seçim süresince emekli konuştum ve Sayın Erdoğan'a seslendim. 2023 seçimlerine giderken herkes bol keseden söyledi. Şimdi bir emekli maaşı 10 bin liraysa 4 bin lira da kira verdiğini düşünün. 6 bin lirayla geçinebilmesi imkansız. Bu emekli Ağrı'da da Ortaca'da da aç. Şimdi bu sistemin içinde Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; emeklilere seyyanen 11 bin lira para vereceksin. Bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın, en düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine getireceksin. Ekonominin esası emekli. İnsanımız aç Sayın Erdoğan, yandaşlarının vergi borçlarını silerken para var, Suriyelilere, Afganlılara para var emekliye mi yok? Vereceksin Sayın Erdoğan."

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması taleplerini de dile getiren Akşener, "Öğretmenleri atayacaksın sayın Erdoğan. Atamıyorsan bütün öğretmenlerin oylarına talibim. Görün muhalefet nasıl yapılırmış," ifadelerini kullandı.

Dalaman'daki esnaf ziyareti sırasında bir yurttaş, Akşener'e, "İşlerimiz çok durgun. Piyasa çok kötü. AK Parti'nin vermiş olduğu zarar ortada. Milletimizi fakirleştirdiler. Sonrasında da 5 kuruş paraya muhtaç ettiler, eğitimsizleştirdiler. Herkes artık cinnet safhasında. Kirasını, vergilerini ödeyemiyor. Burada 20- 25 bin liranın altında kira yok artık" diye dert yandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor