Akşener'den Yavaş ve İmamoğlu'na 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' önerisi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaretlerinin ardından açıklama yaptı. Akşener'in her iki belediye başkanına Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaretlerinin ardından açıklama yaptı. Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları için önerilerde bulunduklarını aktardı.

Kürşat Zorlu, şunları dedi:

"Sayın genel başkanımız daha önce mutabık kaldığımız konularında müzakere süreci yönetmiştir. Milletin sesi milletin iradesi olma sesini en başından duyan genel başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı öneriyle millet ittifakına önerisini sunmuştur. Büyükşehir belediye başkanlarımız sayın genel başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında her iki başkanımıza seçilecek cumhrubaşkanının yetkili icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları kousunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na aktaracak. (Meral Akşener’in Millet İttifakı toplantısına katılıp katılmayacağına ilişkin) Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir