Akşener'e Kürdistan sorusu yöneltmişti / Cemil Taşkesen serbest bırakıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde konuştuğu esnaf 'Terör Örgütü Propagandası' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Akşener’le sohbet eden Cemil Taşkesen adlı esnaf, “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, Kürdistan inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu Kürdistan inkâr ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Meral Akşener'in ilçede gerçekleştirdiği ziyarette esnaf olan Cemil Taşkesen'in, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" sözlerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası" suçundan soruşturma başlatılmış, Taşkesen gözaltına alınmıştı.

HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Taşkesen'in serbest kaldığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak