AKTOB Başkanı Kavaloğlu: "2023 yılının geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçeceğinin sinyalini aldık"

Dünyanın en büyük gezim Fuarı ITB Berlin'de yoğun temaslarda bulunan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Berlin'de yaptığımız görüşmeler neticesinde aldığımız en mühim sinyal, 2023 yılının geçtiğimiz yıla nazaran daha iyi geçeceği yönünde oldu" dedi.

Dünyanın en büyük gezim Fuarı ITB Berlin'de yoğun temaslarda bulunan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Berlin'de yaptığımız görüşmeler neticesinde aldığımız en mühim sinyal, 2023 yılının geçtiğimiz yıla nazaran daha iyi geçeceği yönünde oldu" dedi.

Bu yıl 3 gün devam eden ITB Berlin, yalnız ticari ziyaretçiler tarafınca takip edildi. Türk turizmciler fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) tarafınca kiralanan 550 metrekarelik alanda yerini aldı. Ayrıca Türk Hava Yolları (THY) benzer biçimde Türkiye'nin büyük şirketlerinin yanında ülkenin mühim otel zincirleri ile sıhhat gezim şirketleri de fuarda stant kiralayarak tanıtımlarını gerçekleştirmiş oldu.

Dünya turizminde trendlerin belirlendiği, sezonun şekillendiği ITB Berlin'de Türkiye alanı yoğun ilgi görmüş oldu ve katılım son aşama yüksek oldu. ITB Berlin Turizm Fuarı'na, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Fuarda yoğun temaslarda bulunan Kaan Kavaloğlu, fuara ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede, "ITB Berlin Avrupa kaynak pazarlarından sezona yönelik verileri ve talep eğilimlerini bire bir alabildiğimiz bir fuar. Berlin'de yaptığımız görüşmeler neticesinde aldığımız en önemli sinyal, 2023 yılının geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçeceği yönünde oldu. Hem Almanya hem de Birleşik Krallık'tan önemli artışlar olacağını öngörüyoruz. Tüm Avrupa kaynak pazarı ülkelerde de talep eğilimleri yukarı ivmede devam ediyor" diye konuştu.

"Rezervasyonların yükselerek devam edeceğini bekliyoruz"

Kaan Kavaloğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Genel olarak erken rezervasyonların sona ermesi sebebi ile Şubat ayında yaşanmış olan düşüş Mart ayında tekrardan yükseliş trendine girdi. Herhangi bir negatif gelişme olmaması durumunda rezervasyonların yükselerek devam edeceğini bekliyoruz. Görüştüğümüz tur operatörleri zelzele sebebi ile üzüntülerini ifade ederek, yaraların sarılması yönünde ekonomik destek sağlayacak gezim gelirinin artması için hususi çaba göstereceklerini ifade ettiler. Ülke olarak çabalarımız aldığımız yaranın bir an ilkin sarılması yönündedir. Sektör olarak bu yoğun duygular içinde motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız." - ANTALYA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

30 Nisan 2024 Altın fiyatları
30 Nisan 2024 Salı döviz kuru tutarları
Tekel bayileri, sigara grubunu boykot etti: Açıklama geldi
Emeklilere seyyanen zam yolda mı?
Uzman isim "48 saat kaldı" diyerek uyarıda ve gram altın için 'fırsat' çağrısında bulundu