Aladağ’ın Gizemli Mirası: Binlerce Yıl Yaşayan Sarmaşık

Aladağ ilçesindeki doğal güzellikler arasında koruma altındaki 4 bin senelik dev sarmaşık, görenleri büyülüyor. Anıt ağaç olarak tescillenen bu doğa harikası, 20 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde. Bin 222 rakımda yeşermeye devam ediyor.

Aladağ ilçesindeki doğal güzellikler arasında öne çıkan ve koruma altına alınan 4 bin senelik dev sarmaşık, bölgeye gelen herkesi etkisi altına alıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından anıt ağaç olarak tescillenen bu benzersiz bitki, asırlık kökleri ve göz alıcı yeşilliğiyle adeta bir doğa harikası olarak öne çıkıyor.

Adana'nın Aladağ ilçesinde, doğal güzellikleriyle ünlü olan bölgede, koruma altındaki 4 bin senelik orman sarmaşığı görenleri büyülüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından anıt ağaç olarak tescillenen bu sarmaşık, asırlara meydan okuyan kökleri ve yeşil dokusuyla adeta bir doğa harikası olarak öne çıkıyor.

20 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki bu dev sarmaşık, Meydan Yaylası Bığbığı mevkiinde bulunuyor. Bin 222 rakımda hala yeşermeye devam eden bu sarmaşık, ilçeye ve bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Özellikle suyun doğayla buluştuğu alanlarda oluşturduğu görsel şölen, ziyaretçilerin hayranlıkla izlediği manzaralar arasında yer alıyor. Yıllara meydan okuyan ve herkesin görmeye geldiği bu dev sarmaşığın önemine dikkat çeken Sinan Koyuncu, "4 bin senelik bir ağaç. Herkes bölgemize bu ağacı görmeye geliyor. Doğa harikası."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
Keçiören Belediyesi’nin, TÜGVA’nın ardından Yeni Dünya Vakfı’na da ayrıcalık sağladığı ortaya çıktı
ABB duyurdu: Dün başladı ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek: Herkese ücretsiz!
ABB, Başkenti turizm merkezine çeviriyor: Yavaş'ın ücretsiz hizmet çağırısı ile herkes akın etti!
ABB Ankara'da sıkça yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm getiriyor: Artık sürekli kesilmeyecek!