Alçalmanın böylesi; “AKP’nin ''cinsel istismar’ mücadelesi bir tarikat şeyhini kurtarmak için'&

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, AKP’nin ısrarla Meclis’e getireceğini söylediği, çocuk yaşta evliliğe yasal kılıf kazandıracak cinsel istismar düzenlemesinin bir tarikat şeyhini kurtarmak için hazırlandığına...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, AKP’nin ısrarla Meclis’e getireceğini söylediği, çocuk yaşta evliliğe yasal kılıf kazandıracak cinsel istismar düzenlemesinin bir tarikat şeyhini kurtarmak için hazırlandığına dikkat çekti.

RS FM’de Enver Aysever''in çocuk istismarı yasa teklifine dair sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, bir tarikat şeyhini cinsel istismar suçundan kurtarmak için AKP’nin bu kadar mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Aslına bakarsanız, bu şekliyle gelmezdi ama er ya da geç önümüze gelirdi bu teklif. Çünkü bu iktidarın ideolojisi siyasal İslam. Kanunların düzenlenmesiyle, toplumsal önlemlerin alınmasından bahseden yok. Birini kurtaracağız, kurtarmamızın arkasında yatan zihniyet kazansın… O birini kurtardığınız zaman kim bilir nasıl istismar davalarıyla baş başa kalacağız. Bu ideolojinin palazlandırıldığı, güçlendirildiği bir Türkiye’de böyle bir uygulama yokken bile 10 yılda 3 katına çıkan çocuk istismarı bu yasadan sonra kaça katlanacak?''

“Kadın haklarını savunmak için, çocuk istismarına karşı çıkmak için kadın ya da erkek olmaya değil; insan olmaya ihtiyaç var'' diyen Altıok, “Zaten yasaların da fıtrat üzerinden değil fırsat eşitliği üzerinden kurgulanmış olması gerekiyor'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak
Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi