Aleviler 'Adalet Nöbeti'ne başlıyor

ABC/Haber MerkeziPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), gözaltına alınan üyelerin serbest bırakılması için "Geleceğimiz için ışıklarımızı söndürmüyoruz. Işığımız sönmesin" sloganıyla adalet nöbetine başlıyor.Ajanstürk...

ABC/Haber Merkezi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), gözaltına alınan üyelerin serbest bırakılması için "Geleceğimiz için ışıklarımızı söndürmüyoruz. Işığımız sönmesin" sloganıyla adalet nöbetine başlıyor.

Ajanstürk isimli sitesinin hedef göstermesinin ardından aralarında PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter'in de olduğu PSAKD Erzincan Şube üyesi 8 kişi gözaltına alınmıştı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan açıklama göre,  "Gün İnancımıza kurumumuza sahip çıkma günüdür. Tüm demokratik kamuoyunu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni, üyelerimizi ve yöneticilerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz"  ifadeleri kullanılarak gözaltıların serbest bırakılması talep edildi. Gözaltına alınan PSAKD üyelerini serbest bırakılana kadar adalet nöbeti tutacaklarını açıklayan PSADK Genel Başkanı Gani Kaplan, “Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar ışıklarımızı söndürmeyeceğiz. Cemevlerimizde, derneklerimizde bugünden itibaren arkadaşlarımızı serbest bırakılıncaya kadar adalet nöbetine başlayacağız ve ışıklarımızı söndürmeyeceğiz'' dedi. 

'GELECEĞİMİZ İÇİN IŞIKLARIMIZI SÖNDÜRMÜYORUZ'
Gözaltındaki PSAKD üyeleri serbest bırakılana kadar bir dizi eylem kararı aldıklarını duyuran PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, "Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar ışıklarımızı söndürmeyeceğiz. Cemevlerimizde, derneklerimizde bugünden itibaren arkadaşlarımızı serbest bırakılıncaya kadar adalet nöbetine başlayacağız ve ışıklarımızı söndürmeyeceğiz. Tıpkı yıllar öncesinde olduğu gibi 'Sürekli aydınlık için bir dakikalık karanlık' eylemleri başlatmışsak şimdi de 'Geleceğimiz için ışıklarımızı söndürmüyoruz. Işığımız sönmesin' diye sürekli cemevlerimizi açık tutacağız" diye konuştu.

HEDEF GÖSTEREN SİTE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği Federasyonu Başkanlığı, Ajans Türk ve Tümap adına Ayhan Türk hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, iftira ve suç uydurma'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği Federasyonu Başkanlığı adına Av. Cafer Koluman, geçtiğimiz günlerde yapılan Alevi Program Taslak Çalıştayı hakkında “Skandal: PKK/HDP destekli sözde Alevi Çalıştayı’nda İç Savaş cümleleri'' diye manşet atan Ajans Türk hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde