Alevileri tehdit eden akademisyen Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Alevilere yönelik Halep üzerinden tehdit mesajları paylaşan "akademisyen" Abdulkadir Şen'i Meclis gündemine taşıdı.Adıgüzel, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlaması istemiyle...

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Alevilere yönelik Halep üzerinden tehdit mesajları paylaşan "akademisyen" Abdulkadir Şen'i Meclis gündemine taşıdı.

Adıgüzel, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Alevilere yönelik paylaşılan tehdit mesajlarını hatırlatarak, “Bahse konu paylaşımları fütursuzca yapan ilgili kişinin eğitimci kimliği de göz önüne alındığında, öğrencileri arasında dini ve mezhepsel ayrımcılığa yol açabilecek olası tutumları da kamuoyunda endişeye yol açmıştır. Üniversite bünyesinde bu tür ayrımcı tutum ve davranışların önüne geçmek için ne gibi tedbirler alınmıştır?'' diye sordu.

Soru önergesinde, “Özrü kabahatinden büyük'' denilerek, “Şahıs 13.12.2016 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, ''İllegal mezhepçi Sol ve canlı yayında savcı katleden örgütleri destekleyen, Sol, Birgün, Diken gibi hesaplar…’ ifadesini kullanarak, söz konusu gazeteleri terörle ilişkilendirerek açıkça hedef göstermiştir'' ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek