Ali Babacan: 6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır

Babacan, katıldığı canlı yayında, "Partideki arkadaşlarımıza, 'artık zamanı geliyor bu işin, herkes yavaş yavaş kendi zihninin içinde muhtemel isimleri değerlendirmeye başlasın." dediğini aktardı.

DEVA Partisi lideri Babacan, tv100 ekranlarında Gürkan Hacır'ın Yüzler Kulübü programında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlıyor.

Babacan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası cumhurbaşkanı adayı için parti içinde 'beyin egzersizlerinin' başlaması gerektiğini söylediğini açıkladı.

Babacan konu ile ilgili konuşmasında, "Biz parti içinde ilk defa arkadaşlarımıza, "Artık zamanı geliyor bu işin, herkes yavaş yavaş kendi zihninin içinde muhtemel isimleri değerlendirmeye başlasın. Kim olur, kim olmaz diye zihinsel egzersizlere başlasın. Çünkü artık aralık ayından itibaren parti içinde istişare sürecine başlayacağız" dedi. 

"Herhangi bir isim konuşmadık"

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün itibariyle Altılı Masa'da herhangi bir isim konuşmadık. Herhangi bir isimle ilgili olumlu, olumsuz bir değerlendirmede bulunmadık. Baştan itibaren biz bir sıralama ilan etmiştik. İlk önce yapmamız gereken geçiş sürecinin yol haritasını tamamlamak ve seçim sonrası kurulacak hükümetin programını bitirmek. Bir bakıma ortak cumhurbaşkanı adayımızın seçim beyannamesini 6’lı partinin ortak bir şekilde yazıp bitirmesi.

" 6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır"

6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır diyoruz. Aynı zamanda dışarıdan da isimler olabilir.

Sözünde duran, güvenilir bir isim olması önemli. Demokrasiyi içselleştirmiş olmalı. Güçlendirmiş Parlamenter Sistemi sözde değil öz de desteklemeli. Seçim takvimi belli olduktan 2 gün sonra adayımızı açıklarız. 6’lı masada ayrı ayrı partiler olmamıza rağmen yarınların Türkiye’sinde buluşuyoruz. 72 tane başlık tespit ettik, bugün itibariyle 36’sında tam mutabık kalmış durumdayız.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi