Ali Babacan yaptığı konuşma sırasında ağladı

Partisinin 1'inci Olağan Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 28 Şubat süreciyle ilgili konuştuğu sırada ağlaması dikkat çekti.

Deva Partisi 1'inci Olağan Kongresi'ni Ankara'da yapılıyor. Ali Babacan'ın tek aday olması beklenen kongrede partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Kongrede konuşan Babacan'ın “Ben kendi ailemde o günlerin ızdırabını yaşadım. Benim kız kardeşim 28 Şubat'ın ağır ikliminde ODTÜ'de okuyordu. Okuldan 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. 3 defa. Başındaki örtü yüzünden. Üstelik düzenledikleri tutanağa 'ders araç ve gereçlere zarar vermek' yazıldı. Hiç utanmadan yaptılar bunu.”  derken ağlaması dikkat çekti.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ezilenler, ezmeye başladı. Zamanında çok ezildik, bunu çok iyi biliyoruz. Ezilenler başkalarını ezmez. Beka dedikleri şey... Tamamen bir kişinin şahsi bekası. İnanın, memleketin bekasını düşünmüyorlar. En önemli sorunumuz: Eğitimde fırsat eşitliği. Eğitim diyoruz, okul inşaatı anlıyorlar. Sağlık diyoruz, hastane inşaatı anlıyorlar. Neden? Çünkü kafaları sadece rantı düşünüyor. Utanmalarsa siyasi partilere de kayyum atacaklar. Kayyumlar ülkesi olduk. Bu ülke, büyük bir ülke. Böyle bir ülkeyi kayyumlarla yönetemezsiniz. Çaresiz esnafımızın yanındayız. Borçlarla uğraşan çiftçimizin yanındayız. Emeklilerimizin yanındayız. Etnik kimliği nedeniyle hor görülen tüm vatandaşlarımızın yanındayız." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı