Ali Babacan'ın sır dolu Londra ziyareti

Günboyu gazetesi yazarı Fatih Ergin, bugünkü yazısında yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Nisan ayında...

Günboyu gazetesi yazarı Fatih Ergin, bugünkü yazısında yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Nisan ayında Londra’da yaptığı görüşmeleri köşesine taşıdı.

Günboyu gazetesi yazarı Fatih Ergin, bugünkü, "Ali Babacan Londra’da kimlerle görüştü?" başlıklı yazısında, Babacan’ın Nisan ayında gerçekleştirdiği Londra ziyaretini kaleme aldı. Babacan'ın partileşme çalışmalarının, AKP'nin kuruluşunda olduğu gibi yurt dışı ayağı bulunduğuna dikkat çeken Ergin, Londra'da yapılan görüşmelerin içeriğine dair çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

Fatih Ergin'in yazısının o bölümü şu şekilde:

"Politikacı ve bürokratların da bulunduğu bu toplantılarda ana gündem maddelerinden biri, ülkelerin kontrolü mevzusudur. Bilderberg toplantılarına üst üste iki kez davet edilip, kendi ülkesinde yönetici pozisyonuna gelemeyen yok. Babacan'ın geçtiğimiz nisan ayında İngiltere'nin başkenti Londra'ya gittiği ve uluslararası yatırımcılarla görüştüğü medyaya yansımıştı. Peki o uluslararası yatırımcılar içerisinde, şu meşhur Bilderberg toplantılarına katılanlardan kaç kişi vardı?

Dahası Babacan, Londra'da sadece yatırımcılarla mı görüştü? Bilderberg toplantılarına sadece patronlar ya da şirketlerin tepe yöneticileri katılmıyor çünkü... Babacan kuracağı parti ile ilgili bu görüşmelerde ne gibi bilgiler ve sözler verdi, kendisine ne gibi istek ve tavsiyeler iletildi? Partileşme hareketi, kendisine yapılan bu tavsiyelere göre mi pasifleşecek ya da hızlanacak? Babacan, iktidara talipse, Türk halkına Londra'da Bilderberg toplantılarının müdavimleri ile yaptığı görüşmeleri açıklamak zorundadır."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek