Ali İsmail Korkmaz'ın darp görüntülerini silen bilirkişiye 'iyi hâl' indirimi

Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği anın görüntüleri ise bilirkişi Serkan Uğurluoğlu tarafından silinmişti. Mahkeme heyeti, Uğurluoğlu'na iyi hâl indirimi uyguladı ve 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir'de polislerden kaçarken esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın o gün üzerinde bulunan mont ve pantolon, ölümünden 8 yıl sonra ailesine teslim edildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği anın görüntüleri ise bilirkişi tarafından silinmişti. Söz konusu bilirkişiye, mahkeme heyeti iyi hâl indirimi verdi. 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında, Ali İsmail’in darp edildiği ana ilişkin görüntüler için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’nu bilirkişi olarak görevlendirdi.

Uğurluoğlu da “olaya ilişkin herhangi bir veri tespit edilmediği” yönünde rapor hazırladı.

Jandarmadan gelen raporda olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişi Serkan Uğurluoğlu tarafından silindiği tespiti yer aldı. Şikayet üzerine Uğurluoğlu hakkında dava açıldı. 7 yıl süren yargılamanın ardından Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi, 16 Mart’ta sanık bilirkişiye, iyi hal indirimi yaparak, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 19 yaşındayken Eskişehir'de Gezi Parkı direnişine katıldı. Korkmaz, Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokağına girdiği esnada içinde kamu görevlilerinin ve esnafın da bulunduğu bir grubun tekmeli ve sopalı saldırısına uğradı. Başına, sırtına, omzuna ve bacaklarına vurulan Ali İsmail Korkmaz yaralı olarak hastaneye gitti. Burada 38 gün yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz, hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!