Ali Karahasanoğlu: Savcılar, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, i

Karahasanoğlu, bugünkü yazısında “savcıların, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında dava açmaları gerektiğini” savundu.

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında “savcıların, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında dava açmaları gerektiğini” savundu. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargıdan FETÖ’cülerin temizlendiğini ve  17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını “emniyet-yargıya darbe” olarak niteleyen Karahasanoğlu, bu dönemde yargıya ‘FETÖ’cülerin hakim olduğu için suç niteliğinde dediği sosyal medya paylaşımlarına dava açılamadığını belirterek “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, hakimler savcılar, sokağa tank süren, özel harekat polislerini uçakla bombalayan teröristlerle mi uğraşsın, sosyal medyadaki paylaşımlarla mı? Ama o günler geride kaldı.. Şimdi savcılarımız da, hakimlerimiz de daha rahat.. Kendileri, tarama yaptırmaları lazım” dedi.

Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

Furkan Kamalak gibi avukatlar, şu ünlünün bu siyasetçinin vekaletini alıp, sosyal medya hesaplarında o kişilere yönelik hakaret sayılacak tüm geçmişe dönük paylaşımları bulup, dava açma uyarısı ile uzlaşmaya gidip, vekalet ücretlerini tahsil ederken..

Savcılarımız da, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında davaları açmaları gerekmez mi?

Gerekir..

Bu gereklilik bir yana..

Basında bunlar dile getirildiğinde, bir savcı olaya el koyup, “Burdaki hakaretleri inceliyorum” demesi gerekmez mi?”

Karahasanoğlu, yazısında İyi Parti Disiplin Kurulu Üyesi avukat Akın Uyar’ın Yeni Akit’ten kazandığı tazminat davasını örnek gösterip Uyar’ın tweetlerine yer verdi.

 Yazının tamamını okumak için tıklayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Esra Dermancıoğlu'ndan Cannes Eleştiri!
Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor
Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı