Ali Koç mu Dursun Özbek mi? Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi başkanların karnesi çıktı

Ali Koç ve Dursun Özbek’in aynı dönemde görevde olduğu zaman diliminde ise Galatasaray, Fenerbahçe karşısında üstünlük sağladı. Süper Lig’de 4, Süper Kupa'da ise 1 derbi oynandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray başkanlarının derbi performansları, önümüzdeki maç öncesi dikkat çekici veriler sundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 Haziran 2018'den itibaren 12 Galatasaray derbisi yaşadı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Sarı-lacivertliler toplamda 9 gol atarken, sarı-kırmızılılar 14 gol kaydetti. Ali Koç'un başkanlığında Fenerbahçe, toplamda 24 derbiye çıktı ve bu maçlarda 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Beşiktaş ile oynanan 12 derbide ise 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ilk döneminde 23 Mayıs 2015'ten 23 Ocak 2018'e kadar 6 derbi maçına çıktı. Bu dönemde Fenerbahçe ile ligde 3 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşadı ve Türkiye Kupası finalini kazandı. Özbek’in ikinci döneminde, Haziran 2022'de başkanlığa dönmesiyle, 5 derbi maçı oynandı. Bu maçlarda Galatasaray 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Süper Kupa'daki tek karşılaşma ise Fenerbahçe'nin çekilmesi nedeniyle Galatasaray lehine sonuçlandı.

Dursun Özbek’in başkanlığındaki Galatasaray, toplamda 11 Fenerbahçe derbisinde 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Bu derbilerde Galatasaray 11 gol atarken, Fenerbahçe 5 golle karşılık verdi. Özbek’in yönetiminde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı toplamda 23 derbide mücadele etti ve 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.

Ali Koç ve Dursun Özbek’in aynı dönemde görevde olduğu zaman diliminde ise Galatasaray, Fenerbahçe karşısında üstünlük sağladı. Süper Lig’de 4, Süper Kupa'da ise 1 derbi oynandı. Lig maçlarında Galatasaray 2 galibiyet, Fenerbahçe 1 galibiyet elde etti ve 1 maç berabere sonuçlandı. Süper Kupa’daki tek maçta Fenerbahçe'nin 19 Yaş Altı Takımı sahadan çekildi ve Galatasaray maçı 3-0 kazandı. Bu dönemde Galatasaray 9 gol atarken, Fenerbahçe yalnızca 1 gol bulabildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.