Ali Koç'tan Yeni Yayın Anlaşması Sonrası TFF'ye Güven mesajı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF ve beIN Medya Grup'un Trendyol Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları anlaşmasının ardından TFF'nin adalet ve kalite vurgusunu destekledi. Korsan yayıncılıkla mücadele ve Spor Toto gelirlerinin artırılması gerektiğini belirtti. A Milli Takım'ı tebrik etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF ile beIN Medya Grup arasında Trendyol Süper Lig ve 1. Lig medya yayın hakları için yapılan anlaşmanın ardından basına açıklamalarda bulundu. Koç, TFF'nin adalet vurgusunu destekleyerek, korsan yayıncılıkla mücadele ve Spor Toto gelirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, A Milli Takım'ı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle tebrik etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig medya yayın hakları için TFF ve beIN Medya Grup arasında yapılan imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Koç, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kuruluna güven duyduklarını belirterek, "TFF Başkanı adaleti sahaya getireceklerini söylüyor. Şampiyonlukların sahada kazanıldığı algısı güçlendikçe, kalite ve güven artacaktır. Son iki yılda Türkiye'ye gelen ciddi isimler, ilgi ve alakayı artıracak. BeIN Sports, Süper Lig'i dünyaya tanıtacak. Türk futbolunu uluslararası arenada daha seyredilebilir kılmamız gerekiyor. TFF'den beklentimiz, sosyal medya algıları ve baskılara rağmen doğru yolda ilerlemeleridir. Bu gerçekleşirse futbolumuzda büyük değişimler yaşanacaktır. Kurullarda bazı isimlerle ilgili algılar oluşturulmakta, ancak federasyonun boyun eğmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Korsan yayıncılıkla mücadele konusuna da değinen Koç, "Korsan yayıncılıkla ilgili hem yayıncı kuruluş hem de devletimiz elinden geleni yapıyor, ama bu yeterli değil. Gerekli teknolojik uygulamaların devletimizin teşvikiyle yapılması gerekiyor. Bu 10-20 milyon dolarlık bir yatırım. Korsanı tamamen ortadan kaldırmak zor olabilir, ancak minimize edebiliriz. Kalite ve adalet duygusu arttıkça, 3 yıl içinde 350-400 milyon doları konuşabilecek duruma gelebiliriz. Yayıncı kuruluşa teşekkür ediyorum. Yeni yayın ihalesi geçmişe göre iki katı arttı. Bardağı yarı dolu görürsek, bu önemli bir başarıdır. Bardağı yarı boş görürsek de rakamlar ciddi şekilde gelişti. Geçmiş federasyona da hakkını vermek lazım. 3 yıl içinde daha farklı rakamlar konuşabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Koç, "Kulüpler büyük yatırımlar yapıyor. Bu oyuncuları burada tutmak zor. Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi gerekiyor, aksi halde Türkiye bahis cenneti haline gelebilir ve şike olayları yaşanabilir" dedi. 

Sürdürülebilir ekonomi için en hızlı çözümün Spor Toto gelirlerinin artırılması olduğunu belirten Koç, "Bu federasyonun önemli ilerlemeler kaydedeceğini düşünüyorum. Tüm kulüplerin Spor Toto gelirleri şu anda 12 milyon dolar. Bu rakamın 330-340 milyon dolar olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda çalışmalar yapılıyor. Hakem yönetimi ve cezaların belirli bir standarda bağlanması lazım. En büyük beklentimiz budur" ifadelerini kullandı.

Koç, konuşmasını 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Takım'ı tebrik ederek tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.