Ali Sabancı: '16,3 trilyon dolar gidecek yer arıyor'

Ali Sabancı 16.3 trilyon dolarlık likiditenin eksi faizle işlem gördüğünü ve gidecek yer aradığını belirtti. Sabancı bu likiditenin gidecek yer aradığını kaydetti.

 

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve “Oyunun Kuralları Değişiyor; Oyunda mısın? Yoksa Seyirci mi Kalacaksın?” başlığında düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansında konuşan Ali Sabancı ABD ve Avrupa'daki fazilerin oldukça düşük veya negatif olduğunu belirtti.

Sabacı, 16.3 trilyon dolarlık likiditenin gidecek yer aradığını belirtip şunları söyledi;

“Bu para borsalara gidecek muhtemelen, ama borsalar son bir yılda 4 kat riskli hale geldi. Bu nedenle bu likidite kalıcı bir yer arıyor. Bu dönemde hangi ülke moralli üretiyor ve tüketiyor ise oraya gidecek. Bu paranın bir kısmı neden bizim ülkemize gelmesin. Daha önce geliyordu. Yine gelebilir.”

Dijitalleşmenin klasik perakendeyi öldürmeyeceğini aktaran Sabancı, e ticareti tehdit olarak görenlerin 3-4 yıl sonra işlerinin olmayacağını söyledi. 60 aylık Getir’in 60 yıllık perakendecilerden daha yüksek bir piyasa değerine sahip olduğunu anlatan Sabancı, bu durumun herkesi diri tuttuğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.