Ali Sunal'dan deprem tepkisi: Bir kişinin bile istifa etmemesi normal mi?

Güldür Güldür Show'da sahneye çıkan tiyatrocu Ali Sunal, zelzele felaketine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş oldu.

Sosyal medyada gündem olan konuşmasında Ali Sunal, "Çürük binalara imar affı vermek, böyle bir zamanda çadır satmak, bir kişinin bile sorumluluk hissedip istifa etmemesi normal mi?" diye soran Sunal, "Hayır, bu normal değil. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak" ifadesini kullandı.

Sunal’ın sahnedeki hitabı şu şekilde:

"Normalleşmenin peşindeyiz. Mesela fay hattına bina yapmak mıdır düzgüsel olan? Ya da depremden sonrasında arama kurtarmanın gecikmesi düzgüsel midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler düzgüsel midir? Çürük binalara bayındır affı verilmesi düzgüsel midir? Binlerce insanı ölüme göndermek düzgüsel midir? Ve bu şekilde bir yıkım sonrası bir kişinin bile mesuliyet hissedip 'Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum' deyip çekilme etmemesi düzgüsel midir sizce? Hayır efendim, bu şekilde bir düzgüsel yok. Artık düzgüsel olan bir yurttaş olarak hesap sormak. Artık düzgüsel olan her felaketi kadere bağlayanı değil o yıkım olmadan ilkin bilimi dinlemektir. Bundan sonrasında düzgüsel olan yetki veren kişinin akrabasına, ailesine, partilisine, arkadaşına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!